Пожарът, който вилня снощи около пазара на Перник задава куп

...
 Пожарът, който вилня снощи около пазара на Перник задава куп
Коментари Харесай

Умишлено ли подпалиха пазара на Перник?

 

Пожарът, който вилня нощес към пазара на Перник задава куп въпроси, а проверяващите работят по разнообразни версии за възникването му - от инцидентен случай до тенденциозен палеж.

Много е рано да разясняваме, сподели пред Българска национална телевизия кметът на Перник Станислав Владимиров.Огънят е тръгнал към 21 ч., а единствено час и половина по-късно огънят е бил сподавен от локалните пожарникари.

Пострадали хора няма, само че са нанесени огромни материални вреди.

Пазарът е общински, а сергиите на него се наемат от частни търговци.

Няма потърпевши хора и жертви.

" Разследващите от нощес започнаха да работят. Картината в действителност беше ужасна. Хубавото е, че има единствено материални вреди в горната част на пазара. Вчера картината беше много по-зловеща ", сподели Владимиров.

Той благодари на пожарникарите за бързата реакция. Направиха тъй че да не бъде заплашен живота и здравето на живущите в прилежащите здания, има доста такива покрай пазара, сподели кметът на Перник. "

Тепърва ще се прави оценка на нанесените вреди. Водят се диалози и с търговците - те също са част от следствието, те ще кажат на каква стойност, какво са видели. Нека да изчакаме проверяващите ", прикани Владимиров.

Община Перник ще се опита да подкрепи търговците.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР